Verzekeraars van Multizorg VRZ gaan HelloFysioapp vergoeden

14 okt 2014

Bij 100 fysiotherapiepraktijken wordt in 2015 een pilot gestart waarbij HelloFysioapp vergoed wordt onder zeer aantrekkelijke voorwaarden. Voor alle aandoeningen is de vergoeding van eHealth geregeld. Dat is uniek aangezien bij andere pilots de vergoeding tot nu toe beperkt is tot rugklachten of RSI klachten. Begin november zal Multizorg VRZ op de website www.multizorgvrz.nl de voorwaarden voor deelname aan de pilot publiceren. Als de pilot succesvol is kan vanaf 2016 eHealth vast onderdeel worden van het reguliere inkoopbeleid.

Vergoeding is goed geregeld

Multizorg VRZ vergoedt de eenmalige aansluitkosten van HelloFysioapp voor praktijken én geeft een extra vergoeding voor de online ondersteuning. Hierdoor kunnen de maandelijkse licentiekosten per therapeut terugverdient worden en is de implementatie voor praktijken kostenneutraal. De pilot van Multizorg VRZ betreft de verzekeringslabels ONVZ Zorgverzekeraar, de Amersfoortste, VvAA, PNOzorg, BeterDichterbij en Ditzo.

Geen restricties

Multizorg VRZ stelt geen restricties bij de inzet van HelloFysioapp. Al uw patiënten, ongeacht de aandoening, kunt u begeleiden via HelloFysioapp. U kunt eHealth dus breed inzetten binnen uw praktijk. Ook voor patiënten van andere verzekeraars. Uiteraard vergoedt Multizorg VRZ de inzet van HelloFysioapp alleen voor de verzekerden van eerder genoemde labels. .

 eHealth als kwaliteits- en serviceverbetering

De verzekeraars van Multizorg VRZ, a.s.r en ONVZ, zien de inzet van eHealth als kwaliteit- en service verbeterende toevoeging op de fysiotherapeutische zorg. Het stelt de verzekerde in staat om op zelf gekozen momenten te werken aan verbetering van zijn beperkingen of herstel. Het vermogen tot zelfmanagement wordt bevorderd, waarbij de rol van de fysiotherapeut als begeleider en coach essentieel is.
“Centraal bij de inkoop van eHealth staat de patiënt, onze verzekerde, maar we kijken ook naar de kosteneffectiviteit. Op termijn willen we in de overeenkomsten prikkels inbouwen die leiden tot shared savings. De eerste stap zal echter zijn om te kijken naar de uitkomsten van de inzet van eHealth. De pilot met HelloFysioapp is daarin een eerste stap. Samen met onderscheidende praktijken wil Multizorg VRZ eHealth in de praktijk brengen. Op deze manier willen wij innovatie stimuleren en deze praktijken belonen voor hun inzet”, aldus Dirk-Jan Willekens, manager inkoop 1e lijn & aanvullende verzekering bij Multizorg VRZ.
Meer weten? Bekijk de presentatie via deze link.

 Gratis workshop

HelloFysioapp biedt deelnemers van deze pilot een gratis workshop “Implementatie van eHealth in de fysiotherapiepraktijk” aan om praktijken te helpen bij een optimale implementatie.
Wilt u zich aanmelden voor de pilot? Houd u dan de website van Multizorg VRZ in de gaten.

Intramed koppelt met HelloFysioapp, waarbij de patiëntgegevens overgenomen worden.
Wilt u meer informatie over HelloFysioapp? Neem dan contact op met Sander de Casparis via www.hellofysioapp.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HelloFysio - Grote Bickersstraat 50A - 1013 KS AMSTERDAM - 088-4355639 - info@hellofysioapp.nl