Symposium e-health succes

5 jun 2015

Woensdagavond 3 juni organiseerde HelloFysioapp in samenwerking met Fysiomanager een Symposium over de toepasbaarheid van e-health in de fysiotherapie. Het symposium had als doel duidelijkheid te geven over de plaats van e-health/telemedicine in de huidige gezondheidszorg en de implementatie van eHealth in de eigen praktijk. Praktisch en pragmatisch, zodat de eerste stappen snel gezet kunnen worden. Deze avond werden 120 fysiotherapeuten en belangstellenden verwelkomd in Reade Amsterdam. In deze mail ontvangt u een verslag van de avond en de sheets van de presentaties.

Samenvatting verloop symposium e-health

Leonard Witkamp opende het symposium met zijn visie op telemedicine. Leonard is directeur van KSYOS, het eerste virtuele ziekenhuis in Nederland. Hij wist de bezoekers mee te nemen in de visie van de overheid en de realiteit van de huidige status van e-health. Met zijn indrukwekkende cijfers over de resultaten van e-health binnen verschillende expertisen binnen de gezondheidszorg.

> Bekijk presentatie Leonard Witkamp – Telemedicine is zóóó 2015

 

Zijn verhaal werd opgevolgd door praktijkeigenaar Yvette van Berkel. Yvette werkt al geruime tijd met vormen van e-health in haar praktijk. Zij vertelde over haar ervaringen met de implementatie en het dagelijks gebruik van e-health. Hoe maak je keuzes, welke problemen en weerstanden kom je tegen, en wat levert het op? Daarbij kwam duidelijk naar voren dat e-health niet binnen een week geïmplementeerd is binnen een praktijk. Het vraagt goede samenwerking binnen het team, doorzettingsvermogen, en vooral een ijzersterk plan.

> Bekijk presentatie Yvette van Berkel – Goodbye…….Hello: HelloFysioapp in de praktijk

 

Vervolgens deelde Bas Smit, een patiënt die behandeld is met gebruik van HelloFysio, met veel enthousiasme zijn ervaring met e-health. Hoe heeft hij e-health als patiënt ervaren? Hoe verliep dit proces voor hem en wat waren de voordelen? Een mooie presentatie waarbij Bas zijn doelen en het proces duidelijk naar voren kwamen. Hij sloot zijn presentatie af met de mooie woorden: “Ik heb het zelf moeten doen, maar het systeem heeft mij daar wel bij geholpen”.

> Bekijk presentatie Bas Smit – Wat vinden patiënten van e-health?

 

Sander de Casparis (HelloFysioapp) gaf vervolgens een toelichting over de vergoeding van e-health bij verschillende verzekeraars. Naar voren kwam ook de rol van de overheid en Sanders visie: e-health = health en daar hoort een reguliere vergoeding door alle verzekeraars bij. Zo ver is het helaas nog niet, maar het lijkt alsof we nu op een kantelpunt staan. Zijn verwachting is dat verzekeraars op korte termijn regulier zullen gaan vergoeden, in de wet zijn er namelijk geen obstakels om dit niet te doen.

> Bekijk presentatie Sander de Casparis – Vergoedingen e-health

Klaar voor de toekomst

De presentaties werden afgesloten door Peter de Boer (Fysiomanager) en Sander de Casparis (HelloFysioapp), die een demonstratie gaven van beide systemen en de manier waarop deze twee samenwerken. Peter toonde hoe vanaf een praktijkwebsite de patiënt de mogelijkheid heeft om direct een eerste afspraak in de agenda van de therapeut te plannen. Om vervolgens een deel van de anamnese en klinimetrie in te vullen. Al deze gegevens worden direct opgeslagen in Fysiomanager. Vervolgens werd met één druk op de knop verbinding gemaakt met HelloFysio, waarbij de patiëntgegevens op de achtergrond werden overgezet en werd getoond op welke wijze de therapeut eenvoudig gebruik kan maken van vooraf ingestelde oefenschema’s. Tevens werd de patiënt interface getoond en toegelicht waarbij duidelijk werd dat HelloFysioapp door het uitgebreide communicatieplatform voor fysiotherapeut en patiënt meer is dan alleen een geavanceerd oefenprogramma.

> Bekijk presentatie Peter de Boer

 

Met tevredenheid werd de avond na een actieve vragenronde afgesloten. De bezoekers reageerden positief. Zij zijn weer een stuk wijzer geworden over deze nieuwe benadering van de markt. Uiteindelijk blijft het voor iedere praktijk een persoonlijke beslissing: gaan zij de overstap maken naar e-health? Dit symposium heeft inzicht geboden in de mogelijkheden, valkuilen, voordelen en wellicht perspectief geboden voor de toekomst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HelloFysio - Grote Bickersstraat 50A - 1013 KS AMSTERDAM - 088-4355639 - info@hellofysioapp.nl