Meld je aan voor het e-health symposium!

1 mei 2015

Op 3 juni 2015 verzorgen HelloFysio en Fysiomanager in het Jan van Bremen instituut in Amsterdam een mini symposium over de toepasbaarheid van e-health in de fysiotherapie. Leonard Witkamp, bijzonder hoogleraar Telemedicine aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam opent het mini symposium met zijn visie over Telemedicine. Het mini-symposium heeft als doel duidelijkheid te geven over de plaats van e-health/Telemedicine in de huidige gezondheidszorg en de implementatie van e-health in uw eigen praktijk. Praktisch en pragmatisch, zodat de eerste stappen kunnen worden gezet.

Programma

Telemedicine is zóóó 2015

Leonard Witkamp opent het mini symposium met zijn visie over Telemedicine. Leonard Witkamp is in december benoemd als bijzonder hoogleraar Telemedicine aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Een belangrijke doelstelling is het handhaven van de toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor de bevolking door de efficiëntie te verhogen.

Dr. Leonard Witkamp is een voormalige dermatoloog en directeur KSYOS TeleMedisch Centrum, het eerste virtuele ziekenhuis in Nederland . Hij is onlangs benoemd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunde ( KNMG ) als hoogleraar in TeleMedicine bij de afdeling Medische Informatica van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

Goodbye…….Hello: HelloFysioapp in de praktijk

Yvette van Berkel werkt al geruime tijd met vormen van e-health in haar praktijk. Yvette vertelt over de implementatie en het dagelijks gebruik e-health. Hoe maak je keuzes, welke problemen en weerstanden kom je tegen en wat levert het op?

Over de spreker: Yvette van Berkel is fysiotherapeut, manueeltherapeut, osteopaat en heeft de Master Stress Management en Reïntegratie behaald. Vanaf 1977 heeft zij samen met haar man een praktijk voor fysiotherapie en trainingstherapie in Schijndel. Met 8 therapeuten wordt er gewerkt  in een praktijk die gericht is op orthopedische klachten, sportblessures en trainingstherapie. De praktijk heeft al 2x de Plus Audit behaald en is gecertificeerd volgens ISO NEN EN 15224. Ze is voorzitter van het Schoudernetwerk Zuid Oost Nederland (2013) en voorzitter van het Rugnetwerk Zuid Oost Nederland (2014).

Wat vinden patiënten van e-health?

Uiteraard is het aardig dat we efficiënter de ICT gaan inzetten, maar zit de patiënt hier wel op te wachten? Hoe wordt e-health ervaren vanuit het patiënt perspectief? In dit onderdeel van het programma laten we de patiënt aan het woord.

Huidige mogelijkheden van e-health

Op welke manier kan uw ICT omgeving u ondersteunen met het starten van e-health. Sander de Casparis (HelloFysio) en Peter de Boer (Fysiomanager) leiden u rond in de mogelijkheden die nu reeds voorhanden zijn.

Interactief

Het programma zal waarschijnlijk tot discussie leiden. In het laatste deel van het programma is hier ruimte voor.

 

Datum: 3 juni
Tijd: 19.00 uur zaal open, 19.30 opening
Plaats: Jan van Bremen Instituut, Jan van Bremenstraat 2, 1056 AB,  Amsterdam
• Accreditatie voor het symposium is aangevraagd
• Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van het symposium
• Let op: het aantal plaatsen is beperkt

 

Bent u erbij? Schrijf in voor het minisymposium e-health

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HelloFysio - Grote Bickersstraat 50A - 1013 KS AMSTERDAM - 088-4355639 - info@hellofysioapp.nl