HelloFysioapp verplicht door verzekeraars?

10 sep 2014

Minister Edith Schippers wil dat de mogelijkheden van e-health beter worden benut. In samenspraak met allerlei partijen uit de zorg heeft zij 3 ambities geformuleerd om e-health daadwerkelijk van de grond te laten komen.

Achmea gaat zelfs een stuk verder: geen e-health, geen contract. Deze uitspraken liegen er niet om. De opkomst van e-health is niet meer te stoppen. Wat betekent dit nu voor de fysiotherapiepraktijk van morgen?

E-health verplichten

‘Er komt een moment dat we tegen zorgverleners zeggen dat ze nog een of twee jaar de tijd hebben en daarna een zorgproces moeten hebben waarin e-health een functie heeft. Zorgverleners die niet meedoen, bieden we geen contract meer aan, die decontracteren we dus’, zegt Hans Hopmans, senior manager strategie en inkoopontwikkeling bij Achmea Zorg & Gezondheid in Zorgvisie ict magazine van mei 2014. De gesprekken tussen zorgverzekeraars over dat duwtje zijn in volle gang. De een is wat sneller dan de ander, dat geeft niet en is soms ook te billijken. Maar vroeg of laat moeten ze mee. We gaan niet toestaan dat relevante modernisering tegengehouden wordt. Het houdt een keer op.’

Schippers en Van Rijn: door e-health betere zorg en meer eigen regie

‘Met behulp van nieuwe technologieën wordt de communicatie tussen zorgverlener en de patiënt (op afstand) makkelijker, waardoor de zorg meer en beter rondom de patiënt kan worden georganiseerd. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat dergelijke toepassingen worden ingezet op het moment wanneer de zorgaanbieder en patiënt dit samen zinvol vinden. Het wordt voor mensen zo makkelijker en aantrekkelijker om zorg in te passen in hun dagelijks leven. Dit sluit aan bij de wens van velen om meer regie over hun eigen leven te kunnen voeren, of ze nu gezond zijn, een beperking of een (chronische) aandoening hebben.’

 E-health onderdeel reguliere zorg

‘Over een paar jaar praten we niet meer over e-health. Tegen die tijd is het een onlosmakelijk onderdeel van de zorg in de fysiotherapiepraktijk. Of je nu iemand in de oefenzaal begeleidt, op de behandelbank mobiliseert of online begeleidt, online fysiotherapie is in wezen een extra tool die je in kan zetten om de patiënt sneller te laten herstellen en/of beter van dienst te zijn. E-health zal de fysiotherapie in de toekomst ook niet vervangen, het is een welkome aanvulling op je reguliere behandeling’, aldus Sander de Casparis, oprichter van HelloFysio app. De vraag is nu, wacht je af? Met de kans om als praktijk de boot te missen of doe je mee met een beweging die niet meer te stoppen is?

Over HelloFysio app

HelloFysio app, hét online fysioplatform, ondersteunt een koppeling met Intramed. NAW gegevens worden met één druk op de knop overgezet. Met 250 online instructiefilmpjes, doelenmonitor, het online persoonlijk plan en vele andere pluspunten maakt u uw praktijk klaar voor de toekomst.
Op HelloFysioapp.nl vindt u meer informatie over de voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HelloFysio - Grote Bickersstraat 50A - 1013 KS AMSTERDAM - 088-4355639 - info@hellofysioapp.nl