HelloFysio, de ideale online connectiviteit tot je patiënten

11 dec 2015

Fysiotherapie Vrij Bewegen is de oudste fysiotherapiepraktijk van de Zaanstreek. Martijn Mors en Jerry Jansen hebben de praktijk in 2009 overgenomen en sinds de overname waait er een nieuwe innovatieve wind door Krommenie. Sinds maart 2015 gebruiken zij HelloFysioApp, sindsdien zijn er al zo’n 200 patiënten geholpen met behulp van deze e-Health voor de fysiotherapie.

Vrij Bewegen

In de afgelopen 5 jaar heeft Fysiotherapie Vrij Bewegen een flinke kwaliteitsslag gemaakt. Jerry noemt Vrij Bewegen een jonge, vooruitstrevende praktijk. Zij hebben een duidelijke visie waarbinnen innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid een belangrijke rol spelen. De praktijk is gespecialiseerd in manueel therapie, echografie, bekkenfysiotherapie, dry needling en medical taping. Ook zijn zij aangesloten bij het schoudernetwerk, een sportpoli en starten ze momenteel een knienetwerk op in de Zaanstreek. Wegens het succes van deze vernieuwende aanpak is het team van fysiotherapeuten fors geroeid en zijn ze, ondanks een grondige verbouwing van de praktijk, naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte.

E-Health

Martijn en Jerry zijn grote voorstanders van e-Health. Zij zijn er van overtuigd dat over 5 jaar iedereen online fysiotherapie gebruikt. Het zal nooit de fysieke afspraken in de praktijk volledig vervangen, maar elke praktijk heeft dan wel een vorm van blended e-Health. Martijn en Jerry zien e-Health niet als een bedreiging. Zij zien het als kans om patiënten op een vernieuwende manier fysiotherapie aan te bieden en zo beter in te spelen op de behoefte van de patiënten. Alles gebeurt tegenwoordig online, waarom dan niet fysiotherapie?

Enthousiaste patiënten praten over de praktijk

Je kan e-Health zien als weer iets extra’s, terwijl we het al zo druk hebben. Maar Martijn vindt het alleen maar een positieve toevoeging. “Ik gebruik HelloFysioApp bij al mijn patiënten en ze zijn allemaal wild enthousiast. Dat zie ik ook aan de NPS-score die om hoog gaat en de patiënten die er buiten de praktijk over praten waardoor wij meer instroom krijgen.” Martijn heeft door de HelloFysio applicatie goed zicht of patiënten hun oefeningen wel of niet doen. “Mensen vinden het geen ‘Big Brother is watching you’. Ze vinden het fijn om een stok achter de deur te hebben.”

Implementatie

Binnen de praktijk zijn momenteel twee personen actief bezig met HelloFysioApp. Vanwege de positieve ervaring is het de bedoeling dat alle 12 fysiotherapeuten volgend jaar met HelloFysioApp gaan werken. Voor de verdere implementatie willen ze voldoende tijd vrij maken en dat is, door alle audits en andere zaken die op ze af komen, nog wel een uitdaging. “Wat het probleem vaak is,” zegt Jerry, “is dat wanneer je iets nieuws in je praktijk moet ontwikkelen, je daar tijd voor moet vrijmaken. Tijd voor implementatie levert natuurlijk niet meteen iets op, maar we zien nu wel dat, mede door HelloFysioApp, we het onwijs druk hebben en dat de omzet stijgt. Het gaat zich terug betalen.”

Gewoon doen

De tip die Jerry meegeeft aan therapeuten die overwegen met e-Health te gaan werken, is: Zie het als kans en niet als belemmering. Martijn vult aan: “Probeer weerstand weg te nemen en ga het gewoon doen.” Na een aantal maanden HelloFysioApp te hebben gebruikt, willen Martijn en Jerry niet meer anders. Ze vinden het een plus bij de praktijk en ze zijn er erg blij mee. Martijn zegt hierover: “HelloFysioApp, de ideale online connectiviteit tot je patiënten. En dat is in de toekomt, 100% zeker, de enige weg.”

 

 

IMG_5660

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HelloFysio - Grote Bickersstraat 50A - 1013 KS AMSTERDAM - 088-4355639 - info@hellofysioapp.nl