Digitale zorg in beweging in Nederland

28 aug 2015

Hoe staat e-health in Nederland ervoor? Dat is de kernvraag van de jaarlijkse e-health-monitor van Nictiz en het NIVEL, waarvan op 8 oktober de derde editie wordt uitgereikt aan minister Schippers op het Mobile Healthcare congres. TrendITion spreekt met Johan Krijgsman, manager Monitoring & TrendITion bij Nictiz, over de opzet van de derde monitor en een aantal veelbelovende onderwerpen.

 

“Je ziet dat het denken over e-health in beweging is op allerlei fronten”, zegt Johan Krijgsman. “Op beleidsniveau gebeurt er veel: in 2013 is minister Schippers van VWS met concrete doelstellingen gekomen op het gebied van e-health.” Op Schippers’ verzoek hebben Nictiz en het NIVEL onlangs een nulmeting uitgevoerd naar de status van deze doelstellingen.

 

“We merken een versnelling in het denken bij beleidsmakers en zorginstellingen, en ook meer afstemming onderling tussen verschillende partijen. Ook zien we dat zorgpartijen de resultaten uit de monitor gebruiken om hun eigen positie en strategie te bepalen”, aldus Krijgsman.

 

Klik hier om het volledige bericht te lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HelloFysio - Grote Bickersstraat 50A - 1013 KS AMSTERDAM - 088-4355639 - info@hellofysioapp.nl