De toekomst van e-health

17 feb 2015

Vorige week publiceerden wij het tweede blog van Sander de Casparis met als onderwerp “De e-health revolutie”. Na vijf jaar HelloFysio vonden we het een mooi moment om terug te blikken en vooruit te kijken op de ontwikkeling van e-health binnen de fysiotherapie branche. Hoe kwamen we op het idee? Zijn de afgelopen jaren naar verwachting gegaan? Welke obstakels kwamen we tegen? Waar staan we nu en hoe zien we de toekomst van e-health?

 

Een recent gepubliceerd artikel sluit hier naadloos op aan. De titel: “Gebruik van e-health is groeiende in ons land”.

 

E-health: efficiëntere, snellere en goedkopere zorg

Volgens de eHealth monitor zit het gebruik van verschillende e-health toepassingen in de lift. Steeds meer zorggebruikers maken online een afspraak bij de huisarts of vragen zo herhaalrecepten aan. Een groeiende meerderheid van huisartsen en medisch specialisten houdt elektronisch het patiëntendossier bij. Een schare van veelbelovende eHealth-apps in de Care en in de Cure dient zich aan.

Het toenemend gebruik van e-health moet de zorg ingrijpend verbeteren: efficiënter, sneller en goedkoper. Digitalisering biedt kansen voor zelfmanagement, patiëntveiligheid en inzicht in kwaliteit van het zorgproces. Zelfmanagement is een belangrijk onderwerp op de vakbeurs Zorg & ICT, van 18 tot en met 20 maart 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Lees het volledige bericht hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HelloFysio - Grote Bickersstraat 50A - 1013 KS AMSTERDAM - 088-4355639 - info@hellofysioapp.nl